13 грудня 2012 р.

Папір для акварельного живопису

Під акварель використовують спеціальний папір для акварельного живопису. Він щільно склеєний, із зернистою поверхнею, добре поглинає вологу та максимально витримує її. Буває декількох видів: торшон, канва, шкаралупа та інші. Вид паперу залежить від характеру зернистої поверхні. Найбільш популярна поверхня торшон.

Аквареллю звичайно пишуть на білому папері, який виконує роль білої фарби коли виникає необхідність передачі світлових плям і відблисків, предметів білого кольору. Також білий папір просвічує крізь прозорий шар фарб, підсилюючи їх яскравість.

Хороший акварельний папір той, що не сильно деформується від води, витримує тертя вологим  пензлем, має білосніжний колір та згодом не жовтіє.
Також серед художників існує думка про те, що кращій папір той, якого Ви можете придбати достатньо під час навчання: на те, щоб звикнути до паперу, потрібен деякий час.

Чим товще папір, тим стійкіше він до змивання, але і дорожче. Товщина паперу позначається в грамах на квадратний метр. Найпопулярніша товщина 300 г / кв. м, але буває 185 г / кв. м, 640 г / кв. м і 800 г / кв. м.
Лицева сторона паперу завжди зерниста . Якщо папір зернистий з двох сторін, його можна використовувати з обох боків.

Немає коментарів:

Дописати коментар